Yakın Doğu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi’nde (YDÜ-UZEM) yapılan toplantıda Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu, eğitim-öğretime açmak istedikleri programlar ve uzaktan eğitim merkezi hakkında bilgiler verirken, YDÜ-UZEM Müdür Yardımcısı Uzm. Hüseyin Bicen ise YDÜ-UZEM’in kullanmakta olduğu Moodle öğrenme yönetim sistemi üzerine entegre edilen Web 2.0 araçları, Facebook ve WiZiQ sanal sınıf ortamları deneme bonusu veren siteler ile ilgili bilgiler verirken, 2011 Güz döneminde uzaktan eğitim şeklinde pilot uygulama amacıyla gerçekleştirilen bir dersin, nasıl uygulandığını örnekler vererek sundu. Dr. Nazime Tuncay ise Second Life, Edu 2.0 ve pek çok Web Aracını ortama entegre ederek oluşturduğu 3 boyutlu uygulamalar hakkında bilgiler verirken, bu ortam üzerinde gerçekleştirdiği eğitimlerden örnekler sundu. Yapılan sunumlar sonrasında Bıçak, Yakın Doğu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezinin alt yapısının hazır olduğunu vurgulayarak, uygulama öncesinde yapılacak olan bazı çalışmalar ile (içerik hazırlama, tasarım grubunun hazırlanması vb. gibi) Yakın Doğu Üniversitesi’nin uzaktan eğitime başlayabileceğini aktardı. Ayrıca Bıçak, Dr. Nazime Tuncay’ın gerçekleştirdiği “3 boyutlu yenilikçi uzaktan eğitim uygulamalarını” ve Uzm. Hüseyin Bicen’in “Yakın Doğu Kingbetting Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi”nde gerçekleştirdiği sosyal paylaşım siteleri, sanal sınıf ortamları ve Web 2.0 araçlarıyla zenginleştirilmiş uygulamayı da çok etkileyici bulduğunu ve bu eğitim uygulamaları ile ilgili diğer YÖDAK Üyelerine ve diger Üniversite görevlilerine bilgi paylaşımında bulunmak istyeceklerini açıkladı.
Bunun yanında, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünde görev yapan öğretim elemanlarının ve doktora öğrencilerinin yayınlamış olduğu akademik kitaplar ve Web of Science kapsamında bulunan Sosyal Bilimler İndeksinde (SSCI) taranan dergilerde pekçok yayınlarının olmasından da çok etkilediğini, bu çalışmaların diğer bölümlerde ve Üniversitelerde de yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.
Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özkul ise, Yakın Doğu Üniversitesi UZEM’in ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nde gerçekleştirilen çalışmalara hayran kaldığını belirterek, bu çalışmaların daha ileriye götürülmesi için gerekli planlamanın yapılmasını önerdi.