Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Dilara Gizem İşler, maddi imkansızlıklar nedeniyle yatay geçiş yapmaya karar vererek, evraklarını Antalya'dan kargo yolu ile Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'ne (GOÜ) gönderdi. Bahis alanında gelişmiş alt yapılara sahip canlı iddaa özelliği ile oynayın. Yatay geçiş listesi başvurularını kontrol ettiğinde ismini göremeyen İşler, yaptığı araştırmada evrakının üniversiteye zamanında ulaşmadığını öğrendi. Evrakının geç teslim edilmesi nedeniyle kayıt yaptıramayacağını öğrenen İşler, şok yaşadı. Beklemedikleri olay karşısında şaşkınlık yaşayan anne Fatma Akgün ise mağduriyetlerinin giderilmesi için başvuruda bulunsa da çözüm yolu bulamadı.
Bir kamu kuruluşundan emekli olduğunu ifade eden Fatma Akgün, bir süre önce eşinden ayrıldığını ve 2 çocuğuna hem annelik hem babalık yaptığını, maddi imkansızlıklar nedeniyle kızını yurt dışında okutamayacağını belirterek, "Antalya'dan evrakları PTT'ye, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'ne 2 gün içinde ulaşacağını söyledikleri için verdim. Fakat PTT'den kaynaklanan bazı nedenlerden dolay evrakımız üniversiteye geç ulaşmış ve işleme alınmamış. Bu nedenle hemen üniversiteye sorunun bizden kaynaklanmadığı yönünde mail attım. Bununla birlikte PTT'ye de mail attım ve oradan cevap geldi. Hatanın kendilerinden kaynaklandığına dair bu evrakı ben PTT'den aldım. Ayın 10'nun da ulaşması gereken evrakımız 13'nde ulaşmış. Bu evrakımız üniversitede kayda sokulmadan geri gönderiliyor ve bizim elimize bu evrak henüz geçmiş değil. Antalya'dan Tokat'a hakkımızı aramak gerekli başvurulurda bulunmak için geldik. Çünkü ben çocuğumu bir daha özel okulda okutamayacak durumdayım. Ligobet Bizden kaynaklanmayan sebeplerden dolayı hakkımız elimizden alındı. Çocuğumun okul hayatı bitti. Okuluna devam edemeyecek. Bu hakkımızın geri almak istiyoruz. Kızımın eğitim hayatının kararmasını istemiyorum. Yetkililerden sesimizi duymalarını ve bizlere yardım etmelerini bekliyorum" dedi.
Dilara Gizem İşler de yatay geçiş hakkının elinden alındığını ileri sürerek, sorunu çözemedikleri takdirde maddi manevi tazminat davası açacaklarını söyledi. Ayrıca evraklarının kayıt altına alınmadığını ve posta yolu ile geri gönderildiğini ileri süren İşler, evrakların ellerine geçmediğini ve bu nedenle başka bir yere de başvuramadıklarını kaydetti. İşler, "Eğer bu geçişi yapamazsam 2 yıl okuduğum boşa gitmiş olacak. Tamamen okul hayatım bitecek. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve YÖK Başkanımızın eğitime ve öğrencilere ne kadar değer verdiklerini biliyoruz. En kısa sürede bize yardım etmelerini istiyoruz" diye konuştu.
GOÜ yetkilileri ise posta yolu ile yapılan başvurularda gecikmeli başvuruların işleme konulamayacağını bildirdi.
Öte yandan Akgün'ün talebi üzerine PTT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirme yazısında şu bilgilere yer verildi:
"Otomasyon sistemi üzerinden yapılan incelemede 08/08/2012 tarihinden Antalya/Konyaaltı PTT merkezinden GOÜ Rektörlüğü'ne gönderilen kurye gönderisinin 10/08/2012 tarihinde teslim edilmesi gerekirken, işletme aksaklığı nedeni ile 13/08/2012 tarihinde gecikmeli olarak üniversitenin ilgili birimine teslim edilmiş olduğu anlaşılmıştır. Söz konusu gönderiyle ilgili idarece araştırma başlatılırken, meydana gelen gecikmeden dolayı üzüntülerimizi iletir, bilgilerinize sunarız."