Okan Üniversitesi ve Singer işbirliği ile üniversitenin Tuzla Kampüsü’nde kurulan Singer Dikiş Atölyesi, 4 Ekim 2012 Perşembe günü Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Vardar, Moda Tasarımı Bölümü Koordinatörü İdil Tarzi, Singer Genel Müdürü Sinem Kınran Parlak ve ünlü modacı Barbaros Şansal tarafından açıldı. Açılışta, öğrencilere modanın inceliklerini ve elbise tasarımında dikkat edilmesi gereken noktaları anlatan Şansal, öğrencilerle birlikte çanta ve cep telefonu kılıfı dikti. Törenin ardından öğrencilerle söyleşi düzenleyen Barbaros Şansal, son dönemlerde pamuk, ipek ve keten kullanımından polyester kumaş kullanımına geçilmesinin sağlık açısından çok sakıncalı olduğunu söyledi.
“Taklit etmeyin, eski köye yeni adet getirin”
Öğrencilere, tasarım konusunda kendilerini geliştirebilmeleri için taklit etmeyip gözlem yapmalarını öneren Şansal, “Genç tasarımcılara baktığımda aynı tarz elbiseler diktiklerini görüyorum. Ama farklı olanlar Betvole aradan sıyrılabiliyor. Başkasının yaptığını taklit etmeyin. Eski köye yeni adet getirin. Üretin, yenilikçi olun” dedi. Kendisinin imkansızlıklar içinde yetiştiğini ve 10 yıl iş tecrübesi, 10 yıl da deneyimle bir şeyleri başardığına inandığını belirten Şansal, “Müthiş bir okulunuz var. Harika bir ortam. İmkanlarınız çok fazla. Bu imkanları olumlu yönde kullanın” diye konuştu.
“Türk kadınının vücudu, ya aşağı ya da yukarı üçgen”
Barbaros Şansal, bir öğrencinin, “Türk kadınının vücut tipi için genellikle ‘armut tipi’ benzetmesi yapılıyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine, “Yok öyle bir şey. Türk kadınının vücudu, ya aşağı ya da yukarı üçgen. Göğsü büyük, kalçası küçük ya da kalçası büyük, göğsü küçük. Aslında bu, tüm Ortadoğu kadını için geçerli. Bu, yaşam kalitesiyle ilgili. Çünkü hareket etmiyorlar” dedi. Söyleşinin ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Vardar, katılımcılara teşekkür plaketi takdim etti.