365 Gün Eğitimin Merkezi www.egitim365.com

Niğde Üniversitesi'nden öğretim üyelerine teşvik

ÜNİVERSİTE

NÜ, Uluslararası Atıf Endeksi kapsamında taranan dergilerde, 2012 yılında bilimsel yayınları bulunan öğretim üyelerine teşvik ödülü verdi.

Niğde Üniversitesi (NÜ), Uluslararası Atıf Endeksi kapsamında taranan dergilerde, 2012 yılında bilimsel yayınları bulunan öğretim üyelerine teşvik ödülü verdi.
Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül törenine, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener, Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter vekili Doç. Dr. Ethem Akyol, Niğde Yükseköğrenim Vakfı Başkanı Emin Özdemir, fakülte dekanları, öğretim elemanları ve idari personel katıldı.

Törende konuşma yapan Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür verilen eğitimin kalitesi yetiştirilen insan gücünün niteliğine, üretilen bilginin kalitesi ise ortaya konulan bilimsel çalışma ve yayınların niteliğine göre değerlendirilir. Bu nedenle üniversitelerin bilgi üretmeye teşvik edilmesi büyük önem taşımaktadır” diye söylerken konuşmasına şöyle devam etti:

“Üniversiteler, sanayi ile işbirliğini çok daha güçlü bir noktaya taşımak ve ürettiği bilgiyi en kestirme yoldan toplumsal faydaya dönüştürmek zorundadır. Üniversitemiz bu doğrultuda şimdiye kadar oldukça büyük ve önemli adımlar attı. Ülkemizin ve bölgemizin önemli sanayi kuruluşlarıyla ortak yürüttüğümüz bilimsel çalışma ve projelerin yanı sıra yakın zaman önce Bakanlar Kurulu kararı ile resmiyet kazanan ve yönetici şirket kurma faaliyetleri hızla sürdürülen Niğde Üniversitesi TEKNOPARK’ı, bu adımların bir örneği niteliğindedir. Üniversite olarak bundan sonraki süreçte birkaç önemli hususu kesinlikle ihmal etmemeliyiz. Birincisi; sanayi kuruluşları ile işbirliğimizi güçlendirmek ve ortak çalışmaların sayı ve niteliğini arttırmak. Üretilen bilginin faydaya dönüşmesi ve sürekliliği artık bu tür işbirliklerine bağlıdır. Bu anlamda, dün ülkemizin en önemli kuruluşlarının başında gelen TAİ ile yapılan bilimsel işbirliği protokolu, uzun zamandır süregelen VESTEL ile yapılan işbirliği ve son günlerde üniversitemiz gündeminde olan DOĞUŞ grubu ile yapılan ve yapılacak olan işbirlikleri de büyük önem arz etmektedir. Bu işbirliklerini geniş bir yelpazeye yaymak ve sürdürülebilir olmasını sağlamak zorundayız. İkincisi, uluslararası işbirlikleri için önümüze önemli hedefler koyabilmeli, arayışlarımızı yoğunlaştırmalı, mevcut akademik işbirlikleri ve değişim programlarını araç olarak kullanmak suretiyle, bilimsel araştırma işbirlikleri yapmalıyız. Uluslararası fonlardan destekler alabilmeliyiz. Üçüncüsü, sözde değil, gerçekten üreten araştırma merkezleri kurmalıyız. Bunun için özellikle disiplinler arası çalışmalara önem vermeli, araştırma grupları oluşturmalıyız. Buna paralel olarak, bugün itibariyle 50 bine yaklaşan doktoralı akademisyen sayısını 2023 hedeflerine uygun olarak 150 bine çıkarma hedefine katkı sağlamak için, çok sayıda nitelikli doktoralı eleman yetiştirmeliyiz” dedi.

Konuşmanın ardından Rektör Görür, teşvik ödülü almaya hak kazanan öğretim üyelerine başarı belgesi verdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.