Fatih Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafından gerçekleştirilen Medya Okulu adlı eğitim programında medya sektörüne ilgi duyan öğrencilere sektörün incelikleri ve çalışma prensipleri anlatılıyor. Habercilik, televizyon ve internet yayıncılığı, yeni medya, basın etiği ve özgürlüğü, medya girişimciliği gibi konuların ele alındığı programda alanında uzman kişilerden eğitim alan öğrencilere sertifika verilecek.
“KIZ İSTEDİM, HABER YÜZÜNDEN VERMEDİLER”
Samanyoluhaber.com sitesi Genel Yayın Yönetmeni ve Online Medya Derneği Başkanı Enes Engin Sağ, internet dünyasının hem özgürlük hem kısıtlayıcılık içerdiğini ifade etti. Sağ, internette her şeyin kayıt altına alındığına dikkat çekerken katılımcıları uyardı. Sağ, “Yazarken dikkat edin. Aleyhinize çıkan bir haber işsiz kalmanıza sebep olabilir. Geçen gün bir vatandaş aradı. Kamyonunda kaçak sigara yakalanan bir kamyon şoförüymüş. Cezasını çektikten sonra iş bulamadığından şikâyet etti. Başvurduğu iş yeri sahipleri Google'a şoförle ilgili bilgiler yazmış ve olayı öğrenmişler. Hem iş bulamamış hem sevdiği kızı alamamış. Bizden haberi silmemizi talep etti. Yorumlar açısından dikkat etmelisiniz. Bir yorum özgürlük gibi görünse de size zarar verebilir.
Ensonhaber Medya Grup Başkanı Serkan Kalemciler de internet Bahis Siteleri haberciliğinin yükselen trend olduğuna değindi. Diğer haber sitelerine göre sıra dışı bir yaklaşımlarının olduğuna vurgu yapan Kalemciler, ideolojik kaygılarının olmadığını ve iyi olanı iyi, kötü olanı ise kötü yazmaya çalıştıklarını belirtti. Kalemciler, “Diğer sitelerin yaptıkları hataları da cesurca düzelttik. Bu yüzden yükseldik. Şablon ve başlıklardan kurtardık okuyucuyu. Reyting kaygısı olmadan basit ve anlaşılır haber sunduk.” dedi. Serkan Kalemciler sosyal medyanın yanlış ve kirli haberler barındırdığı için korkutucu olduğunu ifade etti.
Fatih Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsünde yapılan Medya Okulunda program süresince alanında uzman kişilerden eğitim alan öğrencilere sertifika verilecek.
TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken, Medya Okulu'nun ilk gününde Televizyon Haberciliğinde TRT Haber örneğinden bahsetti. Habercilikte gerçekçiliğin önemine dikkat çeken Böken, ‘Gerçek habercilere ihtiyacımız var' dedi. Böken, “Bireyin medya açısından etkin olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bireyin etkin olması demek işin içine şahsilik kavramının da girmesi demek aynı zamanda. Haberde doğru olmak gerekli. Haberi robot bile sunsa, haber robotun yazılımını yapan kişinin fikrini taşıyacaktır. Yasaklarla değil vicdanla bir denge kurmalıyız. Bizim sahip olduğumuz değerlere dünyanın ihtiyacı var. Mevlana gibi Yunus gibi…” dedi.
İnsana dokunmayan hiçbir gerçekliğin varlığını sürdüremeyeceğini vurgulayan Böken, “Medya olarak iyiliklerin yayılması konusunda eksiklerimiz var.” diyerek şöyle devam etti: "İnsanlar doğal olanı tercih ediyorlar. Habercilikte en önemli noktalardan biri haberi doğru verenden almaktır. Tarihte medyanın insan üzerinde en etkin olduğu dönem bu dönemdir. Bir insan bile çok önemlidir. Nitekim bir insan dünyayı değiştirebilir. Biz TRT olarak kişiye özel haber nasıl yapabiliriz bunu düşünüyoruz. Beğenmediğimiz bir şey için alternatif sunmaya çalışıyoruz.”
Medya Okulunun ikinci haftasında ise Ntvmsnbc.com Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Yeşiltepe, Today's Zaman Dış Politika Editörü Celil Sağır, Sosyalmedya.in CEO'su Yasin Kesen, Gezgin Dergisi Yayın Yönetmeni Halit Ömer Camcı, TRT Haber–Büyüteç programı sunucusu ve Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Genç katılımcılarla buluşacak.
Programla ilgili detaylı bilgilere //kariyer.fatih.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.