Mardin’e yaptığı ilk ziyaret olduğunu belirten John Holmes, Mardin’in doğal ve mimari güzelliklerine hayran kaldığını, farklılıkların bir arada yaşadığı bu tarihi kentte bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Kullandığı “Taha” ismine etimolojik açıklama yapan Rektör Omay’a teşekkür eden Yeni Zelanda Büyükelçisi Taha Macpherson ise kültürel zenginliğiyle tanınan Mardin’de Artuklu Üniversitesi’nin, farklılıkları bir araya getiren eğitim anlayışının takdire şayan olduğunu belirterek; Artuklu Üniversitesi’ne yaptığı bu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Güncel uluslararası ve bölgesel gelişmelere ilişkin görüş alışverişinin yapıldığı ziyarette, Ortadoğu’da cereyan eden dönüşüm sürecine katkı sağlaması amacıyla Mardin’in “ortak yaşam kültürü” nün güzel bir model teşkil edeceğini kaydeden Prof.Dr.Omay; “Mardin, sosyal ve kültürel zenginlikleri nedeniyle sadece bu coğrafya için değil tüm dünya için son derece olumlu bir potansiyel arz etmektedir.” dedi.
Rektör Omay, Mardin Artuklu Üniversite’sinin, şehrin sosyo-ekonomik gelişimine olumlu kazanımlar sağladığına işaret ederek, “Yıllarca, bilime ve irfana ev sahipliği yapan bir şehirle bütünleşen üniversite olarak yabancı üniversitelerle derinleştirilmiş akademik işbirliği mekanizmalarını geliştirmek için sürekli bir çaba içindeyiz” dile getirdi.
Olumlu geçen ziyaret ardından gözler her iki ülke ile önümüzdeki günlerde yapılacak eğitim işbirliğine çevrildi. Mardin Artuklu Üniversitesi ilklerin öncüsü olarak eğitim alanında ki açılımları ile geçtiğimiz günlerde de Rusya’nın Moskova Üniversitesi ile bilimsel işbirliği Sahabet protokolü imzalamıştı. (Star)