Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’nün hazırladığı “İşgücü Piyasası İçin Mekatronik Alanında Nitelikli Eleman Yetiştirmek” isimli proje kapsamında 80 kişi dört hafta süre ile mekatronik alanında yurtdışında teorik ve uygulamalı eğitim alacak.
Eğitim alacak kişilerin yüzde 10’unun engelli kişilerden seçileceği proje, aynı zamanda sosyal bir sorumluluğu yerine getirmesi bakımından takdir topladı. Avrupa Birliği hayat boyu öğrenme programı Leonardo da Vinci mesleki eğitim projesi kapsamında hazırlana proje, 2261 başvuru arasında desteklenecek 320 proje arasında yer aldı ve 161.240 Avro’luk bütçesi ile de en büyük yedinci proje olarak kabul edildi. Uygulamaya başlanan projenin başlangıç toplantısı Bolu Meslek Yüksekokulu’nda yapıldı. Toplantıya, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu, Bolu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Lök, proje ortakları, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Bolu Anadolu Teknik Eğitim Vakfı, Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, SEM-MAK firma yetkilileri katıldı.
Proje hakkında bir sunum yapan proje koordinatörü Bolu MYO öğretim görevlisi Murat Özkan, 4 yerli ve 6 yabancı ortağı bulunan projede, eğitim alacak kişilerin yüzde 10’unun engellilerden seçileceğini belirtti. Özkan, “Proje kapsamında belirlenen 80 kişinin yurtiçinde katılacakları hazırlık Savoybetting faaliyetlerinden sonra bir aylık sürelerle Almanya, Belçika,
Macaristan ve Çek Cumhuriyeti’ndeki firma ve derneklerde mekatronik ile ilgili eğitim ve bu teknolojilerin kullanıldığı fabrikalara teknik ziyarette bulunacağız” dedi.
Katılımcıların 2012 Eylül ile 2013 Temmuz dönemi içersinde yurtdışına çıkacaklarını belirten Özkan, projenin hayata geçmesinde verdiği destekten ötürü AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun’a teşekkür etti.
Proje açılış toplantısında konuşan Bolu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Lök, Bolu MYO’nun 36 yıllık geçmişi ile çok köklü bir eğitim kurumu olduğunu vurgulayarak, “Bu tecrübeyi hayata geçirdiğimiz bu tür projelerle şehrimizle paylaşıyoruz. Okulumuzu daha iyi bir seviyeye getirmek ve üniversite-sanayi işbirliğinin artırması için bu tür projelere önem veriyoruz. Nitekim mesleki eğitim uzmanlarının ve KOBİ yöneticilerinin AB ülkelerindeki KOBİ’lerde uygulanan verimlilik ve inovasyon uygulamalarını yerinde incelemesi maksadıyla hazırladığımız projede kabul gördü” şeklinde konuştu.
AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun da Türkiye’nin AB süreciyle birlikte AB kaynaklarından yararlanma konusunda yeterli olmasa da son yıllarda önemli proje destekleri aldığını ifade ederek, “Bu çerçevede Bolu MYO’nun hazırladığı projenin, 2261 başvuru arasında bütçe büyüklüğü ile yedinci proje olarak desteğe hak kazanması, hepimizi gururlandırmıştır. Başta öğretim görevlimizi Murat Özkan ve ekibini tebrik ediyorum” diye konuştu.
Hayata geçen projenin üniversite-sanayi işbirliğine çok güzel bir örnek teşkil ettiğini vurgulayan Coşkun, üniversite yönetimi olarak hem akademik çalışmalarda başarı gösteren hem de bu tür projeleri başarıyla uygulayan öğretim elamanlarını, teşvik ederek ödüllendirmeye devam edeceklerini kaydetti.