Bakan Dinçer, FATİH Projesi'nin toplam maliyetinin 8 Milyar TL civarında hesaplandığını bildirdi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Bağımsız Milletvekili İhsan Barutçu'nun soru önergesine verdiği yanıtta, FATİH Projesi'nin Türkiye şartlarına uygun olarak geliştirilmiş yeni bir proje olduğunu ifade etti.
Projenin tamamıyla donanım odaklı olmadığını, donanımın beş bileşenden biri olduğunu belirten Dinçer, şunları kaydetti:
5 BİLEŞİM VAR
"Söz konusu bu bileşenler; Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni, Eğitsel e-İçeriğin Sağlanması ve Yönetilmesi, Öğretim Programlarında Etkin Bilişim Teknolojisi Kullanımı, Derslerde Bilişim Teknolojisi Kullanımı İçin Öğretmenlere Hizmetiçi Eğitim, Bilinçli, Güvenli, Yönetilebilir ve Ölçülebilir Bilişim Teknolojisi ve İnternet Kullanımıdır. Her bir bileşenle ilgili olarak da çalışmalar yürütülmektedir.
FATİH Projesi hizmetiçi eğitim bileşeni çerçevesinde okullarımızda görev yapan öğretmenlerin sınıflara sağlanan donanım altyapısını, eğitsel e-içerikleri ve bilişim teknolojisi ile uyumlu hale getirilen öğretmen kılavuz kitaplarını etkin biçimde kullanma becerilerini geliştirmelerine yönelik yüz yüze ve uzaktan eğitim aracılığıyla hizmetiçi eğitim faaliyetleri planlanmıştır. Yapılmakta Deneme Bonusu olan hizmetiçi eğitim içeriğinde; öğretmen kılavuz kitaplarına, öğretim programlarındaki kazanımlara bağlı kalınarak, yapılandırmacı yaklaşımın dışına çıkılmadan dersin süreçlerinde bilişim teknolojilerinin ve e-materyallerin nasıl kullanılacağı konularına değinilmiştir. Projenin hizmetiçi eğitim bileşeni kapsamında; FATİH Projesi Temel Bilişim Teknolojisi Eğitimleri (75 saat) FATİH Projesi Eğitimde Teknoloji Kullanımı Kursu (30 saat) Teknoloji ve Liderlik Forumu (24 saat) Alan Bazlı Eğitimler verilmektedir.
75 SAATLİK EĞİTİM
Projenin ilk etap eğitimi 75 saatlik bir eğitimdir. Ayrıca eğitmenler ve pilot okul öğretmenleri ile ilgili 7 gün 24 saat eğitim alabilecekleri bir uzaktan eğitim platformu kurularak hizmetlerine sunulmuştur."
Dinçer, satın alınan tablet bilgisayarların Devlet Malzeme Ofisi üzerinden açık ihale usulü ile alındığını belirterek, "Pilot uygulama değerlendirme sonuçlarına göre ihtiyaca en uygun tasarım ve özellikte cihazlar belirlenmiştir. Projenin toplam maliyeti 8 Milyar TL civarında hesaplanmaktadır" dedi.