Bin 500 metrekarelik alanda kurulu olan ve bugüne kadar düzenlenen programlardan 291 kişiyi mezun eden Vakıf, 21. dönem Meslek Edindirme Programı’nın mezunlarını vermenin gururunu yaşıyor. Mayıs ayında tamamlanan eğitim programından 14 öğrenci daha mezun oldu. Eğitimlerini başarı ile tamamlayan öğrencilerin tamamı; Coşkunöz Holding bünyesindeki kalıp tasarım, talaşlı üretim, kalıp üretim, proje-metod, idari işler, satış pazarlama ile iş sağlığı ve güvenliği alanlarında istihdam edildi.
Vakfın öncelikli hedefi teknik eğitim
Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın ve gelirlerini Coşkunöz Holding’in kar paylarından sağladığını ifade eden Vakıf Başkanı Oya Yöney, bu gelirlerin yüzde Tempobet 80’inin teknik eğitime harcandığını kaydetti. Vakfın, meslek edindirme ve uzmanlık kazandırma eğitimleri, eğitim kalitesini yükseltmeye yönelik işbirlikleri ve burs-destek faaliyetleri olmak üzere 3 ana faaliyet alanının olduğunu dile getiren Yöney, meslek edindirme programının Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın kuruluşundan bu yana devam eden ilk ve en önemli projesi olduğunun altını çizdi.
18 ay boyunca 3 bin 600 saat eğitim veriliyor
Yöney, programla düz lise mezunu gençlere meslek edindirerek onların topluma kazandırılmasının ve aynı zamanda sanayinin yetişmiş personel ihtiyacının karşılanmasının amaçlandığına değinerek, “Meslek Edindirme Programı kapsamındaki eğitimler, fabrika içerisinde yer alan atölye ve sınıflarda 18 ay boyunca haftada beş gün verilmekte. Bu program süresince öğrenciler toplam 3 bin 600 saat eğitim almaktadır. Bakanlık ile yapılan protokol çerçevesinde, eğitimlerini başarı ile tamamlayan gençlere MEB onaylı meslek lisesi diploması verilmekte ve bu gençler, Türk otomotiv sanayisinde kalifiye eleman olmak üzere mezun edilmektir” diye konuştu.